Hlavní obsah

Ostrava podpoří vzdělávání, vědu, výzkum i talenty

Ostrava chce z rozpočtu města začít rozdělovat peníze na vzdělávání, vědu, výzkum i podporu talentů. Pro příští rok město vyčlenilo na speciální program 50 miliónů korun. Slibuje si od něj systémové řešení při poskytování podpory v těchto oblastech. Novinářům to řekl náměstek primátora Zbyněk Pražák (KDU-ČSL).

Foto: Profimedia.cz

Podporu mohou získat projekty v technických, přírodních i lékařských oblastech.

Článek

Podporu mohou získat projekty v technických, přírodních i lékařských oblastech. Město tak plánuje, že podpoří například stáže na špičkových pracovištích, přednášky zahraničních a tuzemských odborníků. Přispět chce ale i na vyhledávání talentů či práci s nimi nebo na projekty zaměřené na technickou a přírodovědnou gramotnost či rozvoj vzdělávacích oborů pro budoucí odborníky.

Rozhodující bude potřebnost projektu či služby

Projekty bude město přijímat od 26. října až do 20. listopadu. Náměstek Pražák očekává, že peníze by úspěšní žadatelé mohli mít k dispozici v březnu příštího roku. Projekty vyhodnotí komise či pracovní skupina, která bude brát ohled například na potřebnost projektu či služby, cílovou skupinu nebo zkušenosti. Na jeden projekt může město poskytnout od 300 000 do 20 miliónů korun, u projektu na podporu talentů je částka stanovena na 50 000 až půl miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám