Hlavní obsah

Workshopy pomáhají absolventům hledat zaměstnání.

Právo, Rudolf Voleman

Krajská hospodářská komora (KHK) Karlovarského kraje podporuje zaměstnávání absolventů prostřednictvím pořádání workshopů, na nichž se setkávají studenti a studentky posledních ročníků škol se zástupci zaměstnavatelů.

Foto: KHK

Poznatky z workshopu studenti zužitkují u přijímacího pohovoru.

Článek

„Za pár týdnů čeká Jiřího Wernera maturita a už ví, kam nastoupí do práce. Jako student čtvrtého ročníku oboru Ekonomika a podnikání na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově se zúčastnil workshopu, který studenty a studentky připravuje na hledání zaměstnání. Poznatky z workshopu zužitkoval u přijímacího pohovoru a brzy nastoupí do sokolovské pobočky jedné z velkých bank na pozici finančního poradce,“ popisuje jeden z úspěšných případů, jak workshopy pomáhají, projektová manažerka KHK Lenka Bílková.

„Na workshopu bylo perfektní, že nám přímo lidé z praxe vysvětlili, jak psát životopis i jak vystupovat při pracovním pohovoru. Jsem přesvědčený, že právě díky těmto informacím jsem uspěl ve výběrovém řízení,“ pochvaloval si Werner setkání, na kterém se dozvěděl také informace o svých právech a povinnostech při nástupu do zaměstnání a dalších praktických náležitostech pracovního života.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám