Hlavní obsah

Nejpřístupnějším městem Evropy je švédský Borås

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při příležitosti Evropského dne osob se zdravotním postižením (3. prosince) Evropská komise oznámila, že vítězem ceny Access City Award (Přístupné město) pro rok 2015 se stal švédský Borås. Cena byla udělena za „dobrý příklad opatření na místní úrovni, která pomáhají odstranit překážky, s nimiž se lidé se zdravotním postižením každodenně potýkají.

Foto: Profimedia.cz

Osoby se zdravotním postižením by měly mít možnost se plně zapojit do společnosti.

Článek

„Osoby se zdravotním postižením by měly mít možnost se plně zapojit do společnosti. Vytváření nových pracovních míst a přístupnost představují pro Evropskou komisi hlavní priority. Chtěla bych Boråsu pogratulovat, že jde příkladem v tom, jak učinit život snadnějším pro všechny,“ uvedla Marianne Thyssenová, komisařka pro zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu.

Vytvořit bezbariérovou Evropu

Cena Access City Award je jedním z opatření, která jsou obsažena ve strategii EU usilující v oblasti zdravotního postižení o vytvoření bezbariérové Evropy. Uděluje ji Komise spolu s Evropským fórem zdravotně postižených. Cílem ceny je vybídnout města s více než 50 000 obyvateli, aby se podělila o zkušenosti a zlepšila svoji přístupnost ve prospěch všech skupin obyvatel.

Od roku 2010 se pěti dosavadních ročníků ceny Access City Award zúčastnilo 189 měst z EU. Letos na druhém místě skončilo finské hlavní město Helsinky, třetí cena byla udělena slovinské Lublani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám