Hlavní obsah

Pro české vysokoškoláky jsou ideálními zaměstnavateli Google, Škoda Auto a Zentiva

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská společnost Universum uveřejnila žebříček „Top 100 Ideal Employers“ (100 nejprestižnějších zaměstnavatelů), který hodnotí společnosti působící v České republice na základě preferencí studentů českých vysokých škol a univerzit.

Foto: Profimedia.cz

Hned ve dvou kategoriích zabodoval Google mezi českými vysokoškoláky v žebříčku Ideální zaměstnavatel.

Článek

Ve dvou kategoriích (Business/Commerce a IT) zvítězila společnost Google. Mezi technickými obory vévodí Škoda Auto, v přírodních vědách výrobce léčiv Zentiva a z právnických společností je nejprestižnější firma Allen & Overy.

Údaje o českých studentech letos poprvé 

Čeští studenti byli do celosvětového průzkumu zařazeni letos vůbec poprvé, a to prostřednictvím spolupráce společnosti Universum a mediální skupiny Studenta Media, která je od loňského roku jejím partnerem pro český trh.

Firmy hledají talenty bez ohledu na hranice

„Globální zaměstnavatelé si v dnešní době vybírají talentované zaměstnance napříč regiony a tento trend bude jednoznačně pokračovat. Relevantní data o studentech z České republiky našim klientům doposud chyběla,“ vysvětluje Jörgen Gullbrandson, ředitel společnosti Universum pro Evropu, Blízký Východ a Afriku, důvod, proč se průzkum podle mezinárodních kritérií poprvé uskutečnil také v České republice.

Do průzkumu se zapojilo celkem 10 645 studentů z více než 60 univerzit a vysokých škol v ČR. Sběr dat k průzkumu Universum probíhal od listopadu 2013 do ledna 2014 prostřednictvím on-line dotazníku v úzké spolupráci s vysokými školami, univerzitami, studentskými uniemi a mediálními partnery po celé ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám