Hlavní obsah

Severní Morava má další projekty na podporu řemesel

Právo, Pavel Karban

Škola hrou, to je motto dalších dvou projektů: Česko-Slovensko má technický talent a Řemesla nás baví, které mají mezi dětmi na základních školách v Moravskoslezském kraji zpopularizovat technické obory a motivovat žáky k výběru středoškolského oboru nebo řemesla.

Foto: Profimedia.cz

Cílem je přiblížit dětem technické obory a nová i tradiční řemesla.

Článek

Agentura pro regionální rozvoj (ARR) tak doplnila již běžící projekt Technika nás baví, do kterého se druhým rokem zapojilo 25 základních škol.

Přiblížit technické obory dětem

„Řemesla a technické obory dnes znovu přitahují ty, kdo chtějí najít perspektivní práci na celý život, poptávka trhu práce je velká a firmy technické profesionály a dobré řemeslníky těžko shánějí. Naším cílem je přiblížit dětem technické obory a nová i tradiční řemesla dneška jako něco, co je bude bavit a může je dobře uživit,“ vysvětlila ředitelka ARR Petra Chovanioková.

Důraz na praxi

O všechny tři programy je podle ní mezi školami i školáky zájem. „U všech tří projektů klademe důraz na praxi, dovednosti, něco, co si děti mohou samy udělat, osahat a vyzkoušet tak, aby to bylo co nejzábavnější, a tím je to také maximálně motivovalo,“ podotkla s tím, že v rámci programu Řemesla nás baví, budou děti například stavět svůj vysněný pokoj.

„V lednu rozvezeme do škol unikátní dřevěné stavebnice. Školní týmy se budou moci dát do práce a nejhezčí pokoj budeme znát v červnu.“

Program doplní exkurze

Na školáky ale čekají také tvůrčí dílny v Jeseníkách, na kterých budou pracovat se dřevem, kovem či sklem, řemeslný jarmark, exkurze ve firmách, tvůrčí workshopy nebo takzvané elektrodny, ve kterých budou vyrábět jednoduchý elektroobvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám