Hlavní obsah

Věda se spojila s praxí v boji proti kybernetickému ohrožení

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) a společnost Cisco uzavřely dohodu o vytvoření společného výzkumného programu s cílem řešit nové výzvy, které se objevují v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Foto: Profimedia.cz

Spolupráce ČVUT a CISCO napomůže ochraně sítí před kybernetickými hrozbami nové generace.

Článek

Uzavřená dohoda staví na dlouhodobé spolupráci ČVUT a české společnosti Cognitive Security, která se stala letos v únoru majetkem Cisco. Na projekty, které univerzita do programu navrhne, může od společnosti Cisco získat během pěti let celkem téměř půl miliónu eur.

Spojení výuky a praxe

„Partnerství se soukromým sektorem je pro ČVUT jednou z priorit. Zaručuje nám, že naše výuka i výzkum jsou pro praxi relevantní a že naši absolventi jsou konkurenceschopní i ve světovém měřítku. Spoluprací se společností Cisco získává ČVUT přístup k obrovské „reálné laboratoři“, která nám umožní využít naše odborné znalosti k ochraně sítí před kybernetickými hrozbami nové generace,“ uvedl profesor Pavel Ripka, děkan Fakulty elektrotechnické.

Nové formy partnerství

Podle zástupců Cisco je spolupráce s ČVUT na poli kybernetické bezpečnosti jednou z prvních svého druhu. „Jde o novou formu partnerství, která se společnost Cisco snaží navazovat s předními výzkumnými univerzitami po celém světě. Velice oceňujeme vynikající práci, kterou na ČVUT odvádějí, a těšíme se na dlouhou a vzájemně prospěšnou spolupráci,“ řekl Michal Pěchouček, ředitel vývoje bezpečnostních řešení ve společnosti Cisco, který je zároveň profesorem na katedře počítačů ČVUT.

Studentům se otevírá možnost stáží v USA

Program výzkumu se zpočátku zaměří na oblast machine learningu, analýzy dat nebo teorie her v kontextu kybernetické bezpečnosti, ale i na mobilní technologie nebo cloud computing. Díky nově vytvořenému partnerství se mohou nadaní studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT během studia účastnit stáží v Cisco International Internship Program. V rámci tohoto programu stráví rok prací po boku inženýrů společnosti Cisco přímo v USA a získají neocenitelné zkušenosti, které jim pomohou v jejich kariéře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám