Hlavní obsah

Jen necelá pětina zaměstnavatelů utratí za vánoční dárky přes 500 Kč

Pouze 17 procent zaměstnavatelů utratí za vánoční dárky pro zaměstnance více než 500 Kč. Čtvrtina firem uvádí, že proti loňsku investice do vánočních dárků snížila, naopak 17 procent podniků je zvýšilo.

Foto: Profimedia.cz

O podnikový vánoční večírek prý zaměstnanci většinou ochuzeni nebudou.

Článek

Vyplývá to z ankety společnosti Sodexo mezi českými zaměstnavateli. O podnikový vánoční večírek však prý zaměstnanci většinou ochuzeni nebudou. Chystají je dvě třetiny firem. A štědřejší budou společnosti, i co se týká dalších benefitů.

Odměny nebo třináctý plat

Na 17 procent zaměstnanců dostane od svých zaměstnavatelů pod stromeček finanční odměny či 13. plat. Pořídit svým zaměstnancům nové firemní auto plánuje osm procent firem a devět procent koupí některým svým lidem nový mobilní telefon nebo počítač.

Desetina zaměstnanců dostane mimořádné placené volno v průběhu vánočních svátků a sedm procent z nich se může po opětovném příchodu do práce těšit na nové vybavení kanceláří.

Letos důraz na volnočasové aktivity

"Proti loňsku se mezi zaměstnavateli zvýšil především zájem o volnočasové poukázky. Zaměstnavatelé začínají chápat, že mezi zaměstnanci roste zájem především o benefity spojené s vyvážeností práce a volného času," uvedla expertka na motivaci Sodexo Magdalena Pořízková. Očekává, že v následujících letech budou firmy věnovat ještě více energie budování systémů výhod spojených s péčí o zdraví a vyvážeností práce a volného času.

Reklama

Výběr článků

Načítám