Hlavní obsah

Nejlépe řídí své inovace firmy Linet a Comtes FHT

Vítězem prvního ročníku soutěže v řízení inovací Best Innovator 2012 se v kategorii velkých podniků stal výrobce nemocničních a pečovatelských lůžek Linet. V kategorii malých a středních podniků zvítězila soukromá firma zaměřující se na aplikovaný materiálový výzkum a výzkum v oblasti tepelného zpracování kovových materiálů Comtes FHT.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Výsledky v pátek vyhlásila v pražské Národní technické knihovně poradenská společnost A.T. Kearney.

Osmičlenná porota v čele s profesorem ČVUT Františkem Riegerem hodnotila účastníky na základě pěti kritérií, a to inovační strategie, inovační organizace a kultura inovací, řízení životního cyklu inovací, podpůrné faktory a využívání příležitostí k uvedení inovací do praxe včetně úspěšnosti zavádění inovací.

Mezi velkými společnostmi obsadilo druhé místo společenství inženýrských a výrobních firem ČKD Group. Třetí příčka patří společnosti Momentive Specialty Chemicals, jedinému výrobci akrylových monomerů na domácím trhu. Druhé nejlepší řízení inovací mezi malými a středními podniky má technicko-inženýrská firma OCHI Inženýring. Třetí místo obsadila strojírenská společnost SKD Bojkovice. 

Soutěž zahrnula i procesy a obchodní modely 

„Soutěž Best Innovator je výjimečná tím, že nehodnotí konkrétní inovace, ale postup, kterým společnosti inovace řídí. Navíc jde nejen o inovace produktů a služeb, ale také o inovace procesů nebo obchodních modelů společností. Jsme rádi, že jsme prostřednictvím soutěže mohli podpořit konkurenceschopnost České republiky,“ uvedl Igor Hulák z A.T. Kearney. 

Partnery soutěže jsou Asociace inovačního podnikání, České vysoké učení technické v Praze, Exportní garanční a pojišťovací společnost, Svaz průmyslu a dopravy a konzultační agentura Grayling. Hlavním mediálním partnerem soutěže je týdeník Ekonom. Celkem o soutěž projevilo zájem téměř stovka společností působících v ČR. 

Reklama

Výběr článků

Načítám