Hlavní obsah

Microsoft pohřbí starší verze Internet Exploreru

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoncovat se staršími verzemi Internet Exploreru se rozhodla společnost Microsoft. Podporována tak od ledna příštího roku bude pouze 11. generace tohoto webového prohlížeče. Zástupci amerického softwarového gigantu o tom informovali na svých webových stránkách.

Foto: Novinky

Internet Explorer

Článek

„Od 12. ledna budou vycházet záplaty a aktualizace pouze na nejnovější verzi Internet Exploreru, která je k dispozici pro všechny podporované operační systémy Windows,“ uvedli zástupci Microsoftu.

V programu podpory Microsoftu jsou v současnosti pouze operační systémy Windows 7, Windows 8.1 a Windows 10. Právě pro ně je určena aplikace Internet Explorer 11.

Přejdou lidé na novější Windows?

Krok amerického softwarového gigantu je vcelku pochopitelný. Používat internetový prohlížeč bez bezpečnostních záplat je totiž velmi nebezpečné, zástupci Microsoftu si tak od tohoto kroku nejspíše slibují, že to uživatele nasměruje k používání novější verze Windows.

Uživatelé samozřejmě mají možnost používat i konkurenční browsery, jako je například internetový prohlížeč od Seznam.cz. Přednosti poslední zmiňované varianty naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Microsoft samozřejmě bude i nadále vedle Internet Exploreru podporovat také nový prohlížeč Edge. Ten je však dostupný pouze v operačním systému Windows 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám