Hlavní obsah

Nový Firefox nabízí ochranu před sledováním

Novinky, ort

Společnost Mozilla tento týden vydala novou verzi internetového prohlížeče Firefox. Ta zaujme především zcela novým systémem, který by měl uživatelům zajistit, že jejich aktivita na internetu nebude sledována.

Foto: Novinky

Ochrana proti sledování ve Firefoxu

Článek

„Jako první jsme přidali do prohlížeče anonymní prohlížení, aby měl uživatel ve Firefoxu kontrolu nad svým soukromím a nad lokálně ukládanými daty o historii, ukládaných souborech a cookies. Při procházení webu ale můžete nevědomky sdílet i další informace. Ale to jen do dneška,“ představil novou funkcionalitu prohlížeče šéf divize Firefoxu Nick Nguyen.

Novou funkci nazývají vývojáři z Mozilly jako „privátní brouzdání“. Jde v podstatě o vyšší úroveň zabezpečení, která blokuje všechny sledovací a analytické systémy, na který byl anonymní režim krátký.

Blokování sledování je agresivní 

Samotní vývojáři ale upozorňují na to, že blokování sledování je natolik agresivní, že může omezit funkčnost některých webů. To znamená, že některé stránky se nemusí zobrazit vůbec, jiné zase chybně.

Funkci by tak lidé neměli používat neustále, ale skutečně pouze ve chvílích, kdy nechtějí být sledováni.

Firefox 42 přináší i řadu dalších vychytávek. Kromě privátního brouzdání je řeč o vylepšené správě hesel či o označení panelů přehrávajících zvuk. Stahovat nejnovější verzi je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám