Hlavní obsah

Nový prohlížeč od Microsoftu představuje riziko, varuje antivirový program

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S operačním systémem Windows 10 vypustila společnost Microsoft do světa také svůj nový internetový prohlížeč Edge. Jenže právě ten je trnem v oku antivirové společnosti Symantec, podle které nenabízí uživatelům dostatečnou míru zabezpečení. Upozornil na to server WinBeta.

Foto: www.winbeta.org

Varování antivirového balíku Norton Symantec o riziku, které představuje internetový prohlížeč Microsoft Edge.

Článek

Majitelům desítek, kteří používají zároveň antivirový balík Symantec Norton, se může v pravém spodním rohu obrazovky zobrazovat bezpečnostní upozornění. To se týká právě prohlížeče Edge, jak je vidět na snímku výše.

Bezpečnostní experti společnosti Symantec v něm varují uživatele, že mají jako defaultní browser nastavenou novinku od amerického softwarového gigantu a že ta nepodporuje instalaci doplňků. Kvůli tomu není možné doinstalovat rozšíření, které v reálném čase kontroluje bezpečnost internetových stránek.

Foto: archív tvůrců

Microsoft Edge

Přímo ve zmiňované výzvě antivirový program vyzývá uživatele, že je s ohledem na jejich bezpečnost vhodné používat jiný prohlížeč – například již předinstalovaný Internet Explorer.

Možnost instalace doplňků má své klady i zápory. Je sice pravdou, že právě doplňky bývají velmi často zdrojem nejrůznějších virů a škodlivých kódů. Na druhou stranu ale podobné softwarové vychytávky skutečně dovedou bezpečí uživatelů zvýšit.

Koneckonců i Edge by se měl v budoucnu podpory doplňků dočkat. „Nedílnou součástí prohlížeče Microsoft Edge jsou vylepšené bezpečnostní funkce, které uživatelům umožňují bezproblémové procházení webovými stránkami na počítačích s Windows. Také jsme oznámili, že pro Microsoft Edge plánujeme v budoucnu přinést podporu doplňků,” uvedl na dotaz Novinek Petr Klement, manažer divize Windows ve společnosti Microsoft.

Reklama

Výběr článků

Načítám