Hlavní obsah

První Firefox dostal Australis

Novinky, zgl

Společnost Mozilla vydala v úterý první testovací verzi internetového prohlížeče Firefox s novým uživatelským rozhraním Australis. Finální verze se pak ukáže v horizontu několika týdnů. Tvůrci o tom informovali na svých internetových stránkách.

BEZ KOMENTÁŘE: Nové rozhraní Firefoxu nazývané Australis pro Mac OS XVideo: Mozilla

 
Článek

Rozhraní Australis bylo odhaleno už v polovině loňského roku, nyní však vývojáři stále dolaďují různé detaily. Původně se totiž novinka ve Firefoxu měla ukázat už v lednu. [celá zpráva]

Změny, které Australis přináší, jsou patrné na první pohled. Jednou z nejvýraznějších je přesunutí hlavní nabídky z levého horního rohu na pravou stranu lišty. Nejedná se však o pouhou změnu vzhledu, vývojáři zapracovali také na přizpůsobitelnosti prohlížeče a odezvě programu.

Foto: Archiv tvůrců

Firefox Australis

Vylepšena byla také práce s pluginy. „Nově se v případě, kdy je stránka vyžaduje, zobrazuje informační lišta v horní části stránky podobně, jako když není vyžadován zásuvný modul dostupný,“ podotkl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Nová podoba je k dispozici od listopadu, avšak pouze u vývojové verze. Lidé, kterým nebude vyhovovat, mohou přejít na starší rozhraní díky doplňku Classic Theme Restorer.

Foto: Novinky

Aktuální generace Firefoxu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám