Hlavní obsah

Skype měl celosvětový výpadek

Aktualizováno

Lidé po celém světě měli od čtvrtečního poledne problémy s přihlášením k populární bezplatné telefonní službě Skype. Upozornil na to server Inquirer s tím, že když se lidem už podaří ke svému účtu připojit, tak jim hovory často vypadávají nebo je není možné vůbec uskutečnit.

Článek

Skype začal kolabovat po poledni, odpojil uživatele od systému a zasekl se, pokud se chtěli znovu přihlásit. Další uživatelé, kteří zůstali připojeni, měli potíže volat. Restartování počítače nebo reinstalace Skypu problémy neodstranily.

Skype se ve čtvrtek na svém blogu o potížích některých uživatelů již zmínil. Podle serveru ITProPortal prověřuje Skype situaci a doufá, že bude moci více podrobností poskytnout brzy. Mezi pátou a šestou hodinou odpolední se podařilo znovu přes Skype volat.

Řada lidí začala podle serverů kvůli kolapsu okamžitě kritizovat Microsoft. Podle nich podnik už začal pracovat v zákulisí služby, která se tak stane náchylnou ke kolapsům podobně jako jeho operační systém Windows.

Microsoft na začátku měsíce uvedl, že za Skype zaplatí 8,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu asi 143 miliard korun. Akvizice tak bude jednou z největších v 36leté historii amerického softwarového giganta. Podle analytiků je suma 8,5 miliardy dolarů příliš vysoká ceny za společnost, která ještě nedávno bojovala s tím, aby vůbec byla zisková. Před dvěma lety bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám