Hlavní obsah

Microsoft ukončí podporu starších verzí kancelářského balíku Office

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft plánuje letos v létě ukončit podporu svého staršího kancelářského balíku Office XP. Po 12. červenci přestanou pro tuto sadu vycházet jakékoliv opravné balíčky, které by zvyšovaly bezpečnost operačního systému. Na blogu společnosti Microsoft to uvedli zaměstnanci firmy.

Foto: Novinky

Microsoft Office XP

Článek

„Office XP je stále používán v domácnostech a ve firmách. Ať jsou důvody pro provozování Office XP jakékoliv, po 12. 7. 2011 už nebudou k dispozici opravné balíčky,“ uvedl na blogu TechNet zaměstnanec amerického softwarového giganta.

„Týká se to i oprav kritických, reagujících na bezpečnostní hrozby,“ varoval. To znamená, že pokud bude v balíku Office XP objevena nějaká kritická bezpečnostní trhlina, kterou může útočník zneužít, Microsoft již nebude vydávat bezpečnostní aktualizace.

Proto by uživatelé měli z bezpečnostních důvodů během tří následujících měsíců přejít na novější verzi Office 2010. Office 2010 je možné zakoupit ve třech různých sadách. Verze Pro studenty a domácnosti obsahuje čtyři základní aplikace - Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Především pro malé firmy je určena varianta Pro podnikatele. Ta obsahuje proti verzi Pro studenty navíc e-mailového klienta Outlook. Vrcholnou verzí kancelářského balíku je Office 2010 Professional, která nabízí navíc programy Publisher a Access.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám