Hlavní obsah

Nový Firefox bude chytřejší, aktualizace se bude instalovat automaticky

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stěžejní otázkou při výběru internetového prohlížeče je kvalita zabezpečení. Někteří uživatelé dávají přednost Firefoxu od Mozilly, a to především kvůli častým aktualizacím programu, které chrání počítač před nezvanými návštěvníky. Aby aktualizace uživatele neobtěžovaly, budou se v nové verzi prohlížeče instalovat automaticky.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Mozilla dělí aktualizace Firefoxu na minoritní a majoritní. Mezi minoritní spadají především bezpečnostní záplaty a opravy jednotlivých verzí. Například, když prohlížeč ohlásí, že proběhne update z verze 3.6.6. na 3.6.7. Uživatel je posléze vyzván, zda-li chce program restartovat.

Za majoritní považuje firma aktualizace celé verze programu. Například při přechodu z verze 3.5 na 3.6.

Aktualizace minoritních verzí se již nyní instalují automaticky, ale vždy s interakcí uživatele, což může při častých updatech působit otravně. Ve Firefoxu 4 by se už měly tyto aktualizace instalovat chytřeji.

„Změna spočívá tom, že by se uživateli neoznamovalo, že bude nová minor verze nainstalována, ale její instalace by proběhla bez indikace uživateli,“ vysvětlil Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„Dá se též předpokládat, že poběží externí proces, který bude aktualizace stahovat a připravovat jejich instalaci. Uživatelé tak budou patrně ušetřeni čekání, než Firefox (resp. updater.exe) při spuštění provede aktualizaci,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám