Hlavní obsah

Windows a Internet Explorer mají vážné bezpečnostní trhliny

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft v úterý vydal hned deset záplat pro své programy, které opravují celkem 34 chyb. Prostřednictvím nich mohou hackeři získat nadvládu nad napadeným počítačem. Trhliny se vyskytují v operačním systému Windows, kancelářském balíku Office i webovém prohlížeči Internet Explorer.

Foto: Archiv, Novinky

Logo Windows

Článek

Tři vydané záplaty označil Microsoft za kritické. Uživatelé by je podle firmy měli stáhnout a nainstalovat co nejdříve, aby předešli možnému napadení systému.

Z celkového počtu 34 děr jich 14 bylo objeveno v programu Microsoft Excel. Dalších osm obsahuje Windows a Internet Explorer.

Všechny aktualizace mohou lidé stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému.

Bezpečnostní trhliny má i Flash Player

Tento týden varovala také společnost Adobe před kritickou bezpečnostní chybou v jejím programu Flash Player, který slouží k přehrávání videí na internetu.

Podle Adobe může bezpečnostní mezera způsobit pád systému, nebo dokonce útočníkovi umožní převzít kontrolu nad napadeným operačním systémem.

Chybou navíc trpí varianty pro všechny platformy - operační systémy Windows, Linux, Mac i Solaris. Bezpečnostní záplata zatím chybí. Proto firma doporučuje přejít na nejnovější verzi Flash Playeru 10.1, která je však prozatím k dispozici pouze ve zkušební variantě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám