Hlavní obsah

Fanoušci se letos patrně dočkají. Takhle prý bude vypadat malý iPhone

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik posledních let jsou iPhony stále větší a větší. Kvůli tomu někteří zákazníci s nákupem posledních dvou generací jablečných smartphonů otálejí. Přesně těm ale udělá radost chystaná novinka od Applu – chytrý telefon se čtyřpalcovým displejem.

Foto: repro onemorething.nl

Vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone 5se.

Článek

O tom, že Apple skutečně chystá menší iPhone, svědčí nizozemský server One More Thing. Ten má údajně novinku již k dispozici a ukázal její první fotografii. Sluší se připomenout, že právě tento web v minulosti už několikrát přinesl pravdivé informace o chystaných novinkách amerického počítačového gigantu.

Na fotografii výše jsou vidět dva iPhony, vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone 5se. Zkratka „se“ znamená Special Edition. Že jsou přístroje odlišné, je patrné už při pohledu na domovské tlačítko – to má totiž v sobě po vzoru moderních jablečných smartphonů integrovanou čtečku otisků prstů. Boky zařízení jsou navíc zakulacené, podobně jako u iPhonů 6 a 6S.

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

Server One More Thing odhalil i parametry chystané novinky. Má být citelně výkonnější než stařičký iPhone 5 a v podstatě má jít o kombinaci technických dovedností iPhonů 6 a 6S. Výkon stroje má udávat procesor Apple A9, nabízet se však bude pouze 16GB varianta.

Čtyřpalcová obrazovka nabídne technologii 3D Touch, bude tedy schopna rozeznávat intenzitu doteku. Právě touto technologií je vybaven také nejnovější iPhone 6S , jenže ten má už 4,7palcovou obrazovku. Větší iPhone 6 Plus má dokonce úhlopříčku 5,5 palce. Novinka tak logicky bude lákat uživatele, kteří touží po menším přístroji.

Lákat bude i nízkou cenou

Ale zpět k parametrům. Hlavní fotoaparát na zadní straně by měl disponovat rozlišením 8 megapixelů a ten na přední 1,2 megapixelu. Ve výbavě by neměla chybět ani technologie NFC.

Apple iPhone 5se by měl uživatele navíc lákat i relativně nízkou cenou. Zatímco většina jablečných telefonů v posledních letech atakuje při uvedení na trh cenovou hranici okolo 20 tisíc korun, novinka by se údajně měla prodávat za 509 dolarů, tedy v přepočtu za 13 800 Kč.

Zástupci amerického počítačového gigantu se ke spekulacím zatím nijak nevyjádřili, protože politika firmy káže nekomentovat žádné novinky před jejich oficiálním odhalením. Zda jde skutečně o iPhone 5se, bychom se tak měli dozvědět v březnu, kdy podle serveru One More Thing má dojít k jeho oficiálnímu odhalení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám