Hlavní obsah

Zájem o čínský supermobil za 6000 Kč je obrovský, na pulty obchodů se dostane později

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský smartphone OnePlus One vzbudil v posledních dnech velkou pozornost. Za šest tisíc korun totiž nabízí bezkonkurenční výbavu. Zájem o novinku zaskočil i samotného výrobce, a tak se nyní posouvá jeho oficiální dostupnost na světových trzích.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Článek

Přímo na internetových stránkách výrobce se nový smartphone nabízí v rámci předobjednávky, zkraje května se měl objevit i na pultech obchodů ve vybraných státech. Jak se ale nyní ukázalo, dostupnost bude kvůli velkému zájmu už na webu společnosti OnePlus posunuta o měsíc – na červen.

„Po odhalení naší produktové nabídky se strhla doslova lavina. Ukázalo se, že zájem lidí je daleko vyšší, než jsme původně očekávali,“ uvedli zástupci společnosti OnePlus, kteří často novinku označují také jako „zabijáka nejlepších smartphonů na světě“.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Ať je toto označení chvástáním či nikoliv, hardwarová výbava modelu One patří skutečně k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně koupit. Základem je tak stejně jako v případě výše uvedených top smartphonů čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz, který spolupracuje s grafickým čipem Adreno 330. K dispozici jsou dále 3 GB operační paměti.

5,5palcový dotykový displej má úhlopříčku 1920 x 1080 pixelů. Samozřejmostí je přítomnost dvou fotoaparátů, pětimegapixelového vepředu pro videokonference a 13megapixelového na zadní straně pro natáčení videa i focení.

Cena proti konkurenci? Třetinová 

Zajímavou výbavu doplnil výrobce ještě atraktivnější cenou. Zájemci za novinku zaplatí 299 dolarů (5900 Kč) v případě 16GB verze a 349 dolarů (6900 Kč) za 64GB model. Pro srovnání ty nejlepší vlajkové lodi, jako jsou Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, HTC One nebo například Sony Xperia Z2, se při uvedení na trh nabízely za sumy přesahující hranici 17 000 korun.

V červnu by se měl začít OnePlus One prodávat v Americe a na vybraných evropských trzích. S Českou republikou se ale v první vlně nepočítá. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám