Hlavní obsah

Apple iPhone 5C výrazně zlevnil

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple prodává svůj levnější model už od loňského roku. Přestože oficiální cena činí 14 790 Kč, zkraje roku přístroj tuzemští prodejci nabízeli za sumu okolo 14 tisíc Kč. Nyní však cenová nabídka ještě více klesla, a tak je novinka dokonce levnější než předloňský předchůdce iPhone 5. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

 
Článek

Apple iPhone 5C je aktuálně podle Zboží.cz možné zakoupit od 12 390 Kč. Tato nabídka přitom není ojedinělá, za méně než 13 tisíc korun nabízí smartphone více než deset dalších prodejců.

Foto: Apple

To ceny staršího iPhonu 5 jsou v obchodech méně příznivé. Nejlevněji se přístroj nabízí za 12 990 Kč, většina obchodů si však přístroj cení na 14 tisíc korun a více.

To je poměrně překvapivé, protože oba zmiňované modely mají prakticky totožnou hardwarovou výbavu. Základem je platforma Apple A6, nechybí ani čtyřpalcový Retina displej a osmimegapixelový fotoaparát.

Foto: Apple

iPhone 5

Model 5C však nemá kovové tělo, celá záda jsou místo toho vyrobena z plastu. Právě díky použití levnějších materiálů je novější verze dostupnější. Nutno podotknout, že odolnost plastu není při pádech tak vysoká jako u kovu. Na druhou stranu se díky tomu iPhone 5C nabízí v daleko širší paletě barev.

Nová levnější verze iPhonu

Pro řadu analytiků byl plastový jablečný telefon při loňské premiéře velkým zklamáním, protože očekávali, že jeho cena bude ještě nižší. „Apple iPhone 5C je skutečně levnější, ale rozhodně není levný,“ prohlásil Neil Mawston, ředitel výzkumné společnosti Strategy Analytics.

Nejspíše právě kvůli odezvě trhu Apple letos nabídku dodatečně rozšířil. Kromě 16 a 32GB verze je možné zakoupit také levnější 8GB variantu. Ta se ale zatím nenabízí v České republice. Jak vysoký je zájem o plastový jablečný telefon, zatím Apple neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám