Hlavní obsah

Počet mladých uživatelů mobilního internetu se letos zdvojnásobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet mladých uživatelů internetu v mobilech se letos až zdvojnásobil. Uživatelé do 29 let přitom tvoří přes třetinu všech zákazníků, kteří se přes telefon připojují k internetu. Vyplývá to z informací operátorů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na mladé uživatele se zaměřují všichni tři operátoři ve speciálních nabídkách. Telefónica od září rozšířila zvýhodněný tarif pro mladé i o balíček Internet v mobilu+ M, v rámci kterého mohou uživatelé stahovat až 500 MB dat namísto dosavadních 150 MB. Oproti běžné ceně tarifu ušetří stokorunu měsíčně a zaplatí 200 Kč.

"Mladí uživatelé patří mezi tu nejnáročnější skupinu našich zákazníků a internet chtějí mít vždy po ruce. Podle našich statistik již čtvrtina uživatelů tarifů pro mladé využívá datový paušál Internet v mobilu," uvedl ředitel segmentu mobilních hlasových a datových služeb společnosti Telefónica Petr Matějovský.

Zájem studentů o datové služby potvrdil i Vodafone. Podle Veroniky Exnerové z tiskového oddělení jsou přes 50 procent telefonů, které si studenti pořizují, smartphony, a díky tomu se podíl mladých uživatelů internetu zvyšuje. Pro studenty firma nabízí tarifní zvýhodnění o 25 procent. Celkově používá mobilní internet čtvrtina zákazníků Vodafonu.

U T-Mobilu používá internet v mobilu 1,2 miliónu z 5,4 miliónu zákazníků. Kolem 31 procent uživatelů služby je ve věku od 18 do 29 let a tento podíl mírně roste. "Mladí uživatelé navíc patří k pravidelným, denním uživatelům," dodala mluvčí Martina Kemrová. T-Mobile má pro mladé speciální nabídku Student, která v rámci paušálu 234 Kč měsíčně obsahuje 40 minut volání a SMS do všech sítí a 100 MB mobilních dat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám