Hlavní obsah

Objednávky na iPhone přinesly operátoru Verizon rekordní poptávku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká telekomunikační firma Verizon Wireless přestala ve čtvrtek přijímat internetové objednávky na telefony iPhone od firmy Apple. Příjem musela ukončit hned v prvním dnu, co objednávky spustila. Podnik uvedl, že zájem překonal během dvou hodin jeho předchozí rekordní odbyt jakéhokoli modelu z prvního dne prodeje.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

"Byl to nejúspěšnější první den prodeje v historii firmy," uvádí podniková zpráva. Limitované předběžné objednávky pro své současné zákazníky Verizon spustil ve tři hodiny ráno místního času a zastavil je ve 20:10.

Operátor také dodal, že většina zákazníků s objednáváním iPhonů neměla potíže. Spuštěním prodeje iPhonů v nabídce Verizonu skončil monopol rivala AT na prodej žádaného telefonu. AT měl na prodej iPhonu v USA exkluzivní práva přes tři roky.

Verizon Wireless chce pustit iPhony na pulty svých prodejen 10. února. Firma je společným podnikem Verizon Communications a Vodafone Group.

Někteří analytici odhadují, že by Verizon mohl letos prodat až 13 miliónů iPhonů. Zisková předpověď podniku počítá s 11 milióny v souladu s průměrem odhadů mezi analytiky, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám