Hlavní obsah

T-Mobile začal blokovat stránky se zneužívanými dětmi

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost T-Mobile začala blokovat od čtvrtka přístup na nelegální internetové stránky se zneužívanými dětmi, které vybírá podle takzvaného blacklistu organizace Internet Watch Foundation. Ta průběžně monitoruje internet a vyhledává stránky s nelegálním a nevhodným obsahem. Současně operátor začal spolupracovat s českou Horkou linkou Národního centra bezpečnějšího internetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zavedení služby blokování nelegálního obsahu na webových stránkách je dalším krokem, kterým chce společnost T-Mobile přispět k bezpečnějšímu internetovému prostředí a současně pomoci při potírání násilí páchaném na dětech“, řekla Jitka Chocová ze společnosti T-Mobile.

Podle ní bude operátor blokovat internetové stránky, které budou obsahovat pedofilní zájmy, dětskou pornografii, dětskou prostituci, obchod s dětmi a další nelegální sexuální praktiky, které se vážou k dětem.

S Horkou linkou plánuje operátor spolupracovat především kvůli vzájemnému informování o nelegálním obsahu, který se nachází na webových stránkách v síti T-Mobile.

„Jakmile operátor zjistí, že na jím provozovaných webových stránkách (včetně těch, na něž přispívá veřejnost) se nachází aktivní nelegální obsah, zablokuje jej a důkazy poskytne Policii ČR pro další vyšetřování,“ uvedli zástupci firmy v tiskovém prohlášení.

Konkurence blokuje nevhodné weby již delší dobu 

Seznam nevhodných a nelegálních internetových stránek od organizace Internet Watch Foundation používá již od roku 2008 například Vodafone a od loňského srpna také Telefónica O2. [celá zpráva]

Odpůrcům tohoto blacklistu nejvíce vadí, že o nevhodných internetových stránkách nerozhoduje soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám