Hlavní obsah

Američané vyrobili obří iPhone o velikosti člověka

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se začne především v anglicky mluvících zemích slavit svátek Halloween, během kterého se lidé oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu koledovat. Dva netradiční kostýmy ve tvaru nejnovějšího iPhonu 3GS vyrobili Američané Reko Rivera a John Savio. Obří chytrý telefon je navíc zcela funkční.

Článek

Základem obřího iPhonu 3GS je plochý LCD televizor s úhlopříčkou 42 palců, ke kterému je pomocí datového kabelu připojen originální iPhone. Cokoliv co provedete na telefonu se pomocí speciálního programu automaticky promítá na obrazovku televizoru.

„Program, který dokáže přenést titěrnou plochu iPhonu na obří televizor, naprogramoval Johny úplně sám,“ prozradil spolutvůrce kostýmu Reko Rivera.

Kostým váží přes 38 kilogramů

Na zádech kostýmu se schovávají tři baterie, které udrží celý kostým v provozu přibližně čtyři a půl hodiny. Tak dlouho ale vydrží kostým nosit jen málokdo, protože kvůli obřímu displeji a bateriím váží přes 38 kilogramů.  

Oba Američané nicméně nejsou první, kdo se pokusili vyrobit iPhone v životní velikosti. Již v roce 2007 dva nadšenci vyrobili kostým ve tvaru první generace chytrého telefonu od Applu.

„Ten starší iPhone ale nebyl tak povedený, jako náš kostým, “ komentoval starší nápad John Savio.

Výroba obřího iPhonu 3GS stála oba tvůrce více než dva tisíce dolarů, tedy 34 500 Kč. Reko Riviera i John Savio se proto nyní chtějí účastnit všech amerických soutěží o nejlepší kostým, aby se jim investice vrátila co nejdříve zpět. 

Reklama

Výběr článků

Načítám