Hlavní obsah

Slováci vymysleli novou satelitní GPS navigaci pro iPhone

Novinky, Miloslav Fišer

Slovenská společnost Sygic vyrobila nový navigační software pro komunikátor iPhone od Applu, aby jej v automobilu bylo možné využívat na plnohodnotnou satelitní navigaci. Ten je určen pro starší model 3G i nejnovější verzi 3GS. Slováci se tak budou s novinkou snažit konkurovat zavedeným značkám, jako je TomTom nebo Navigon.

Foto: Novinky

iPhone jako navigace

Článek

Na místě je otázka, proč takový software nebyl připraven už při zahájení prodeje staršího iPhonu 3G, který již od počátku obsahoval integrovaný GPS přijímač. Apple totiž prý tehdy vývojářům zakazoval, aby pro komunikátor programovali jakýkoliv software, který by umožňoval proměnit iPhone v plnohodnotnou navigaci.

Foto: Novinky

Ukázky z navigace

To se ale změnilo s příchodem nového firmwaru 3.0, který mimo jiné přináší do komunikátoru i češtinu a slovenštinu, ale také desítky dalších vylepšení. A tak se každý z výrobců nyní snaží získat co nejvíce zákazníků.

Nová turn-by-turn navigace od společnosti Sygic obsahuje mapy 41 evropských zemí a dokáže navigovat ve více než dvaceti jazycích, včetně češtiny a slovenštiny. Již nyní jsou ale dostupné také mapové podklady pro Kanadu, USA, Mexiko, Rusko, Jihovýchodní Asii, Austrálii, nebo Nový Zéland.

Foto: Novinky

Ukázky z navigace

Navigační program Sygic Mobile Maps Europe je možné stahovat přímo z internetu prostřednictvím iTunes Store. Pořídit ji můžete za 80 eur, tedy přibližně 2 050 Kč.

Foto: Novinky

Ukázky z navigace

Sygic není jediná společnost, která se pro iPhone rozhodla vyrábět navigační software. Spolupracovat na navigačním řešení se společností Apple se rozhodly také firmy Navigon nebo TomTom. Samozřejmě není ani vyloučeno, že postupně začnou vytvářet navigační software i jiné společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám