Hlavní obsah

Poslední hřebík do rakve DVD rekordérů? Microsoft vytáhl eso z rukávu

Novinky, mif

DVD rekordéry to nemají v posledních letech jednoduché. Popularita streamovaných multimédií roste, kvůli čemuž si oblíbené pořady nahrává stále méně lidí. Na to již zareagovali i samotní výrobci a nových modelů je na trhu velmi poskrovnu. Posledním hřebíkem do rakve rekordérů by mohl být inteligentní systém nahrávání, který na veletrhu Gamescom v německém Kolíně nad Rýnem představila v úterý společnost Microsoft.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

Nahrávat pořady by se měla v příštím roce naučit televizní konzole Xbox One, s největší pravděpodobností díky softwarové aktualizaci. I při spuštěném záznamu navíc bude možné konzoli používat, například pro hraní her.

Zástupci Microsoft navíc na Gamescomu zmínili, že systém bude daleko inteligentnější, než je u současných DVD rekordérů zvykem. Nahrané pořady totiž půjde velmi snadno sdílet s připojenými zařízeními v síti, která budou vybavena operačním systémem Windows 10.

A s ohledem na milióny prodaných konzolí Xbox One a ještě větší množství instalací desítek je jasné, že nová funkcionalita je esem v rukávu Microsoftu. Na to budou konkurenční výrobci konzolí jen velmi těžko hledat odpověď.

Microsoft vytváří uzavřený ekosystém

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Poběží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech. Microsoft navíc plánuje i podporu pro další speciální systémy – například pro vlastní holografické brýle.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám