Hlavní obsah

Nejpopulárnější staré hry opět ožijí s novou retro konzolí

Novinky, zgl

Společnost Hyperkin plánuje uvést na trh retro televizní konzoli nazývanou Retron 5, která bude cílit především na milovníky starších her. Místo moderních DVD a Blu-ray disků totiž bude podporovat plastové kazety, jež prožívaly svou největší slávu před rokem 2000.

Foto: Hyperkin

Retron 5

Článek

Retron 5 bude vybavena hned pěti sloty pro vložení plastových kazet, díky kterým je zajištěna podpora devíti starších formátů. Z těch nejpopulárnějších jmenujme například Nintendo Entertainment System, Super Famicom, Sega Mega Drive a Game Boy.

Foto: Hyperkin

Retron 5

„Víme, že existuje celá řada nadšenců po celém světě, která má ještě v šuplíku ukryté staré hry. Jejich konzole ale často dosloužily, a tak je nemají na čem přehrávat. Právě proto je tady Retron 5,“ uvedli zástupci výrobce na svých internetových stránkách.

Foto: Hyperkin

Retron 5

Podle společnosti Hyperkin má čipset konzole dostatek výkonu pro hraní libovolné hry a zároveň zaručuje 100% kompatibilitu všech formátů. Novinku přitom půjde díky integraci HDMI portu připojit prakticky k libovolnému modernímu televizoru, podporovány jsou standardy PAL i NTSC.

Foto: Hyperkin

Retron 5

Konzole bude dodávána s jedním bezdrátovým univerzálním ovladačem, který se bude nabíjet prostřednictvím USB portu. Zároveň ale bude díky různým portům umístěným na straně zařízení možné připojit i původní ovladače starších televizních systémů.

Foto: Hyperkin

Retron 5

Společnost Hyperkin přislíbila, že nová konzole Retron 5 se na vybraných zahraničních trzích objeví už v průběhu července za cenu 100 USD (2000 Kč). Zda ji bude možné zakoupit i v Česku, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám