Hlavní obsah

Německo pobuřuje kontroverzní počítačová hra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Německu vzbuzuje vášně kontroverzní počítačová hra spočívající ve virtuálním střílení do lidí, kteří se pokoušejí utéct přes někdejší vnitroněmeckou hranici z komunistické Německé demokratické republiky do Západního Německa.

Foto: Profimedia.cz

Hlavním cílem hry je zastavit osoby prchající přes hranici do Západního Německa - ilustrační foto

Článek

Hru s názvem 1378 km vytvořil třiadvacetiletý student Jens Stober z vysoké školy výtvarných umění (HfG) v západoněmeckém Karlsruhe. Na internetových stránkách avizuje, že hra vychází k 3. říjnu. V neděli si totiž Německo připomene 20. výročí svého znovusjednocení.

Hráč dostane možnost se vnořit buď do role neozbrojeného východoněmeckého uprchlíka, nebo naopak východoněmeckého pohraničníka, který se prchající osobu pokouší trefit. To vše se má odehrávat v graficky detailně propracovaném prostředí vybraného úseku někdejší 1378 kilometrů dlouhé hranice mezi oběma německými státy.

Zastřešující německý svaz obětí komunistické zvůle hru označil za "příspěvek k uvolnění zábran a brutalizaci společnosti". Hra údajně míří na nejnižší instinkty. Organizace se protestním dopisem obrátila na rektora HfG, jímž je známý německý filosof Peter Sloterdijk.

Ředitel nadace spravující berlínský památník Berlínské zdi Axel Klausmeier už v úterý označil způsob, jakým se hra pokouší přiblížit historii, za nevkusný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám