Hlavní obsah

Unikátní pohybový ovladač se v Česku začne prodávat v listopadu

Novinky, Miloslav Fišer

Softwarový gigant Microsoft zveřejnil datum oficiálního zahájení prodeje nového herního systému Kinect, který byl nejprve známý pod označením Projekt Natal. Díky novince při hře člověk nebude potřebovat už vůbec žádný ovladač. Plně postačí lidská gesta. Podle firmy se Kinect začne v Česku prodávat 10. listopadu.

Článek

Kinect bude možné zakoupit ve dvou verzích. V balení s konzolí Xbox 360 a souborem her Kinect Adventures vyjde v Česku na 7990 Kč. Samotný pohybový senzor s hrami Kinect Adventures bude stát 3990 Kč.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

A jak to celé funguje? Kinect je v podstatě první senzor na světě, který v sobě kombinuje RGB kameru, hloubkové čidlo, širokospektré mikrofony a samostatný procesor pohánějící proprietární software.

Proti běžným 2D kamerám tak novinka dokáže sledovat pohyb celého těla ve 3D režimu, reagovat na pokyny a příkazy a dokonce rozpoznat i změnu zabarvení vašeho hlasu a emocí.

Kinect zvedne hráče z gauče

„Microsoft vyvinul toto zařízení proto, aby rozšířil možnosti zábavy. Aby ukázal, že hraní her není pouze o vysedávání u počítače řadu hodin, ale že dokážeme lidi zvednout ze sedaček a pobavit je,“ Michal Forejt z Microsoftu.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

„Zařízení neslouží pouze k hraní her, ale také k ovládání dalších věcí. Můžete si pustit film a ovládat přehrávání pohybem ruky, nebo hlasem. Žádný další ovladač není potřeba,“ dodal Forejt. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám