Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Action Fist – správná arkáda

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vezměte jednoduchý příběh, charismatického hrdinu, spoustu zbraní, ještě více nepřátel, podařený návrh úrovní a nikdy nekončící akci – výsledkem je plošinovka, k jaké se vždy s chutí vrátíte.

Článek

Základem všeho je dobré vyvážení. Některé arkády se zvrhnou v ekvilibristické poskakování po plošinkách, jiné naopak v prázdné a nekončící střílení do hor tupých nepřátel. Obvykle vás jedna jediná zbraň začne brzy nudit, jindy může být hromada nejrůznějších udělátek matoucí.

Nic takového zde nehrozí. Action Fist vás velice brzy pohltí a nabídne vyváženou porci obtížnosti. Grafika může na obrázcích vypadat poněkud kostrbatě, ale v pohybu to nádherně připomíná éru ranných devadesátých let, kdy byly takovéto hry v kurzu.

Normálně bývá neoriginalita u her důvodem ke kritice, zde je přesné naplnění žánru a všech jeho zákonitostí naopak pozitivem. Přesně víte, co od ní dostanete a že se při tom budete náramně bavit. A tak to má být.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Duel Toys 2 – souboje hraček

Prát se dneska osobně, to už asi není v kurzu. Daleko lepší je poslat svoje hračky, ať za nás vyřídí neshody a škoda každé rány, která při tom padne vedle....

Výběr článků

Načítám