Hlavní obsah

Chytré hodinky Apple Watch čeká velké vylepšení

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový a výrazně výkonnější hardware – to by mělo být hlavní lákadlo druhé generace chytrých hodinek Apple Watch, která by se měla na pultech obchodů objevit už v letošním roce. Naopak vzhledu se prý vylepšení prakticky vůbec nedotknou, upozornil server Mac Rumors.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Zástupci společnosti Apple zatím příchod nových chytrých hodinek oficiálně nepotvrdili. Server Mac Rumors se nicméně opírá o tvrzení analytika Ming-Chi Kuoa ze společnosti KGI Securities, který v minulosti již několikrát správně informoval o nových produktech s logem nakousnutého jablka ještě před jejich oficiálním odhalením.

Informace o tom, že Apple chystá pouze vylepšený model, a nikoliv úplně nový, navíc zapadají do produktové strategie tohoto amerického počítačového gigantu. Podobnou strategii totiž tento výrobce používá například u iPhonů. V jednom roce uvede na pulty obchodů zbrusu nový jablečný smartphone, za dalších 12 měsíců pouze jeho vylepšenou verzi.

Lepší výkon i výdrž

Pokud by americký počítačový gigant zvolil i stejné pojmenování, letos bychom se mohli dočkat chytrých hodinek Watch S. Právě písmenko S totiž Apple používá k označování vylepšených chytrých telefonů.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Novinka s logem nakousnutého jablka by kromě vyššího výkonu měla přinést také vyšší výdrž baterie, a to při zachování stejných proporcí jako u aktuálně nabízeného modelu. Vylepšení by se údajně mělo dotknout také dotykového panelu, který bude lépe čitelný na slunci.

Watch S by se také mohly zbavit závislosti na iPhonech – v současnosti totiž chytré hodinky od Applu fungují podobně jako jakýsi mezičlánek mezi uživatelem a samotným mobilem. Příliš velkou provázanost s chytrým telefonem by mohla vyřešit integrace slotu na SIM karty. V takovém případě by novinka mohla plnohodnotně fungovat i bez smartphonu.

Kdy by se hodinky od Applu mohly ukázat na pultech obchodů, zatím není jasné. Pravděpodobně se tak stane ale až letos na podzim při premiéře nových iPhonů.

Klidně i za víc než půl miliónu

První generace chytrých hodinek od Applu je na pultech obchodů k dostání už více než rok. Přesně 24. dubna 2016 oslavila první výročí od zahájení prodeje. [celá zpráva]

V Česku se však hodinky Watch prodávají až od letošního ledna. Ceny základního modelu aktuálně startují těsně pod hranicí deseti tisíc korun. Vrchol nabídky tvoří luxusní provedení Watch Edition. U něj budou muset případní zájemci vytáhnout z kapsy 300 tisíc korun, ale v závislosti na výrobních materiálech pouzdra a pásku klidně i více než půl miliónu korun.

Podle dat společnosti Catalys se za posledních 12 měsíců podařilo americkému počítačovému gigantu dodat již více než 12 miliónů Apple Watch. Tato cifra odpovídá zhruba dvěma třetinám trhu s chytrými hodinkami. Konkurenční výrobci se dělí o zbylou třetinu trhu, přitom na své chytré hodinky lákají už více než dva roky. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám