Hlavní obsah

Trhu s chytrými hodinkami vládne Apple

Novinky, ort

Uspět na trhu s chytrými hodinkami se snaží desítky výrobců z různých koutů světa. Zatím nejvíce se ale daří společnosti Apple, která přitom na daném trhu podniká jen necelý rok. Přesto už ovládá zhruba dvě třetiny celého trhu. Dokládají to odhady výzkumné společnosti Catalys.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Článek

Chytré hodinky Apple Watch se dostaly na pulty zahraničních obchodů teprve loni v dubnu. V České republice se dokonce nabízejí teprve od konce ledna. [celá zpráva]

Přesto se podle dat společnosti Catalys podařilo americkému počítačovému gigantu dodat již více než 12 miliónů chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear z roku 2013

Konkurenční výrobci se dělí o zbylou třetinu trhu, přitom na své chytré hodinky lákají už více než dva roky. Jedním z vůbec prvních výrobců byl na podzim roku 2013 jihokorejský Samsung – šlo o model Galaxy Gear.

Od té doby uvedl jihokorejský elektronický gigant hned několik nových modelů. Aktuálně se snaží na trhu uspět s chytrými hodinkami Gear S2. U nich na první pohled skoro ani nelze poznat, že jde o sofistikovaný kus elektroniky – připomínají spíš klasické náramkové hodinky.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear S2 ve dvou různých edicích

Co umí Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Na rozdíl od většiny konkurenčních modelů lze s novinkou také telefonovat. Většina chytrých hodinek totiž zvládá pouze zobrazit příchozí hovor a uživatel vždy musí pro jeho uskutečnění vzít do ruky chytrý telefon. [celá zpráva]

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple Watch v edici Hermès

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám