Hlavní obsah

Nová baterie má spasit nositelnou elektroniku

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Ale drtivá většina chytrých hodinek a nejrůznějších fitness náramků má jeden společný problém – špatnou výdrž baterie. Je to jeden z hlavních důvodů, proč velká část spotřebitelů s nákupem nositelné elektroniky otálí. A právě to se chystá změnit společnost LG, jejíž nová baterie slibuje vyšší výdrž při zachování kompaktních rozměrů.

Nová šestiúhelníková baterie je velká jako obyčejná mince.

Článek

Nositelná elektronika v současnosti používá klasické bateriové články o čtvercovém nebo obdélníkovém formátu. LG však vytvořilo šestiúhelníkový akumulátor.

Právě díky tvaru je schopen výrobce garantovat až o čtvrtinu lepší výdrž. Například chytré hodinky Apple Watch, které se bez elektrické zásuvky neobejdou ani jeden celý den, by si tak mohly polepšit v otázce výdrže klidně i o několik hodin.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Apple Watch

Nové šestiúhelníkové baterie již byly podle serveru Korea Times distribuovány k prvním výrobcům nositelné elektroniky. První přístroje s delší výdrží by se tak mohly objevit na pultech obchodů už letos na podzim.

Miliónový byznys

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Obchody zaplavila nositelná elektronika

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Desítky malých přístrojů určených ke každodennímu nošení zaplavily i tuzemské obchody a celá řada dalších se chystá do prodeje.

Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či brýle ukrývající televizor jsou na trhu již několik let. Větší popularitě se ale tyto přístroje těší až v posledních letech, což je zásluha i samotných výrobců – na trh přinášejí stále další novinky.

Nositelná elektronika má různá zaměření. Například fitness náramky se snaží monitorovat zdravotní stav a kondičku, chytré hodinky zase dovedou přenášet data z telefonů a tabletů, a dokonce v některých případech i telefonovat. Zobrazování času je u nich až druhotná funkce.

Postupně se začíná rozšiřovat také trh s chytrými brýlemi, které také do jisté míry přebírají funkce chytrých telefonů. Tento segment trhu je však zatím v plenkách. Současné brýle nebo helmy, které se v Česku prodávají, dokážou fungovat pouze jako sofistikovanější monitor. [celá zpráva]

Výrobě chytrých hodinek se již věnují například kromě Samsungu také společnosti LG a Sony. Podle listu The Wall Street Journal pracuje na vlastním modelu také společnost Microsoft. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám