Hlavní obsah

Nový tablet s Firefoxem se chystá na trh, nebude ale pro každého

Novinky, mif

V dohledné době by se měly začít distribuovat nové tablety s operačním systémem Firefox OS. Nebudou ale pro každého. Přístroje, které bude vyrábět společnost Foxconn, získají pouze vývojáři a testeři.

Foto: Mozilla

První počítačový tablet s operačním systémem Firefox od společnosti Foxconn.

Článek

Tablet InFocus bude vybaven desetipalcovým displejem s rozlišením 1280 x 800 obrazových bodů, 2 GB operační paměti, 16GB úložným prostorem a bezdrátovým standardem WiFi. Rozměry přístroje by měly být 267 x 171 x 9,7 mm při hmotnosti 580 g.

Zda se bude skutečně jednat pouze o testovací kusy, či se postupně tablety InFocus objeví i na pultech obchodů, není zatím jasné.

Firefox v chytrých telefonech i televizích

Nicméně na letošní rok chystá společnost Mozilla řadu dalších novinek. „Jednou z nich by měl být další telefon s Firefox OS od ZTE, který by měl být představen tento týden. Od ZTE bychom se letos měli dočkat více telefonů. A to nejen ze sekce těch levnějších. Detaily opět prozatím nebyly zveřejněny, pouze jsou zmiňovány názvy Open C a Open II,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„A aby toho nebylo málo, je tu oznámena i spolupráce se společností Panasonic, která by měla spolu s Mozillou přinést Firefox OS do chytrých televizí,“ dodal.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s tím se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám