Hlavní obsah

Nové notebooky smrdí jako kočičí moč, stěžují si zákazníci

Novinky, mif

Velké překvapení čekalo na uživatele, kteří si koupili notebook Latitude 6430u od výrobce Dell. Ještě než se mohli začít radovat ze špičkového výkonu a brilantního displeje je totiž už při rozbalování nového stroje „přepadl“ nepříjemný zápach, který připomínal kočičí moči. Upozornil na to server BBC.

Foto: archív výrobce

Dell Latitude 6430u

Článek

„Před týdnem jsem dostal nový pracovní notebook Latitude 6430u. Stroj je skvělý, proti tomu žádná, ale neskutečně smrdí. Je to, jako bych musel pracovat na bedničce svého kocoura,“ postěžoval si na internetovém fóru společnosti Dell uživatel vystupující pod přezdívkou Three West.

A není rozhodně jediným nespokojeným zákazníkem. Na podobný problém si stěžují, především na americkém trhu, desítky dalších uživatelů. „Nejdřív jsem si myslel, že kocour musel vykonat potřebu na krabici, když jsem ji ale prohlédl, byla úplně čistá,“ podělil se o svou zkušenost další uživatel s přezdívkou Hoteca.

Zápach nesouvisí s kočičí močí ani jakoukoliv jinou biologickou látkou.
servisní technik Dellu Steve B.

Podle něj začal na internetu pátrat až poté, co zjistil, že zápach se mu nedaří žádným způsobem odstranit. Po návštěvě internetového fóra s čištěním přestal: „Když vidím, kolik lidí si stěžuje, tak problém ale bude někde jinde.“

Celou záležitostí se již začali zabývat také zástupci společnosti Dell. Ti po interním vyšetřování zjistili, že zápach souvisí s výrobním procesem. „Zápach nesouvisí s kočičí močí ani jakoukoliv jinou biologickou látkou, při používání notebooku není zdraví nijak ohroženo,“ konstatoval servisní technik Dellu Steve B.

Výrobní proces již Dell podle něj změnil, a tak nové notebooky nejsou tímto problémem postiženy. Majitelé „smradlavých“ laptopů se mohou obrátit na servis, kde jim vadné díly budou vyměněny za nové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám