Hlavní obsah

Nová PC sestava je velká jako knížka, přesto si poradí s Full HD videem

Novinky, Miloslav Fišer

Na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) představila společnost Zotac nový miniaturní počítač, který není o moc větší než obyčejná knížka. I přes své drobné rozměry ale nabízí velice slušný výkon. Bez problémů si poradí s novějšími videohrami nebo videem ve vysokém rozlišení.

Foto: Novinky

Zotac ZBOX Blu-ray AD03

Článek

Nový počítač ZBOX Blu-ray AD03 Plus spadá do kategorie takzvaných nettopů. Tyto počítače jsou menší a levnější než běžné osobní počítače a přitom nabídnou podobný výkon jako jejich větší bratříčci.

Foto: Novinky

Zotac ZBOX Blu-ray AD03

Srdcem počítače je rychlý procesor AMD E-350 APU, který je taktován na frekvenci 1,6 GHz. K dispozici má sestava také 2 GB operační paměti typu DDR3, kterou je možné rozšířit až na 8 GB.

Novinka bude dodávána s 250GB pevným diskem. Ten bohužel dosahuje rychlosti jen 5400 otáček za minutu, což může celou sestavu nepříjemně zbrzďovat při práci. Zakoupit však půjde také levnější verze bez přídomku “Plus“, která nebude obsahovat žádný pevný disk ani operační paměť.

Foto: Novinky

Zotac ZBOX Blu-ray AD03

Ve výbavě počítače nechybí ani Blu-ray mechanika, vestavěná čtečka paměťových karet, USB 3.0 a integrovaný WiFi adaptér pro bezdrátové připojení k počítačovým sítím. Monitor se k sestavě připojuje prostřednictvím konektorů DVI a HDMI.

Zatím není jasné, kdy přesně se miniaturní nettop ZBOX Blu-ray AD03 Plus objeví na tuzemském trhu, ani jaká bude jeho cena.

Foto: Novinky

Zotac ZBOX Blu-ray AD03

Reklama

Výběr článků

Načítám