Hlavní obsah

Applu táhnou iPady, prodal jich už milión

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

iPad je bezesporu fenoménem dnešní doby. Dokazují to prodejní výsledky firmy, podle nichž byl za pouhých 28 dní od uvedení prodán milión počítačových tabletů s logem nakousnutého jablka. Za tuto dobu si také uživatelé do iPadů stáhli přes 12 miliónů aplikací a 1,5 miliónu digitálních knih. Vyplývá to z prohlášení společnosti.

Článek

Už nyní je podle prodejních výsledků jasné, že iPad je populárnější než oblíbený komunikátor iPhone. „Milión iPhonů jsme prodali za 74 dní. U iPadů nám ale k dosažení tohoto milníku stačila jen polovina dní,“ uvedl generální ředitel Applu Steve Jobs.

O tablet s logem nakousnutého jablka je zájem především díky jeho atraktivnímu vzhledu a všestranné využitelnosti. Přístroj je velice rychlý a snadno ovladatelný přes prostornou obrazovku s vysokým rozlišením.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ředitel Applu Steve Jobs předvádí iPad

K internetu se připojíte prostřednictvím bezdrátových WiFi sítí. U vyššího modelu, který se však zatím neprodává ani v Americe, si webové stránky můžete prohlížet kdekoliv na cestách díky mobilnímu internetu 3G. Na baterii vydrží iPad pracovat nepřetržitě deset hodin.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám