Hlavní obsah

Maličký počítač od Gigabyte je vybaven výkonnou grafickou kartou

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Gigabyte představila nový miniaturní stolní počítač, který není o moc větší než tolik oblíbené netbooky. Přestože novinka na stole nezabere mnoho místa, dokáže nahradit běžný stolní počítač. Jednou z největších předností sestavy je však samostatná grafická karta, která disponuje dostatečným výkonem i pro plynulý chod operačního systému Windows Vista a dekódování HD videa.

Foto: Novinky

Nettop Gateway QX2800

Článek

Nový počítač Gateway QX2800 spadá do kategorie takzvaných nettopů. Tyto počítače jsou menší a levnější než běžné osobní počítače a přitom nabídnou podobný výkon, jako jejich větší bratříčci.

Srdcem počítače je dvoujádrový procesor Intel Atom 330 s frekvencí 1,6 GHz. Dostatečný výkon zajišťuje grafická karta GeForce 9400 integrovaná se sdílenou pamětí až 896 MB, která nabízí digitální výstup, ohromný výkon i pro 3D, hodí se tak i pro OS Windows Vista a 7. Dekódování HD videa je samozřejmostí, podobně jako podpora pro CUDA aplikace.

Sestava má k dispozici 2 GB operační paměti typu DDR2, kterou lze díky dvěma slotům jednoduše rozšířit až na 4 GB. Pro ukládání dat slouží 2,5palcový pevný disk s kapacitou až 500 GB. Ten bohužel dosahuje rychlosti jen 5 400 ot./min., což může celou sestavu nepříjemně zbrzďovat při práci. 

Foto: Novinky

Nettop

Prozatím bohužel není známo, kdy se nettop Gateway QX2800 objeví na našem trhu, ani kolik bude stát. Pokud se vám sestava zdá trochu povědomá, nejste daleko od pravdy. Jedná se totiž o přepracovaný počítač AspireRevo, který společnost Acer představila již letos v červnu. [celá zpráva]

Technické parametry:

  • Procesor: Intel Atom 330 s frekvencí 1,6 GHz
  • Čipset: Nvidia MCP7A-ION
  • Grafická karta: GeForce 9400 integrovaná se sdílenou pamětí až 896 MB
  • Operační paměť: 2 GB DDR2 (možno až 4 GB)
  • Pevný disk: 2,5palcový HDD s kapacitou až 500 GB (5400 ot./min.)
  • Optická mechanika: není
  • Ostatní: bezdrátové připojení WiFi, gigabytový ethernet, HDMI, eSata, 6x USB, 7.1 zvuková karta, čtečka paměťových karet 4-v-1
  • Operační systém: Windows Vista Home Premium
  • Rozměry: 18 x 18 x 3 cm

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám