Hlavní obsah

CES 2016: Akční kamera od Nikonu dokáže natáčet 360° videa

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Společnost Nikon byla doposud známá především coby výrobce kompaktních fotoaparátů a digitálních zrcadlovek. Na veletrhu CES v americkém Las Vegas ale tento japonský výrobce jasně ukázal, že má co nabídnout i v oblasti videokamer.

Foto: archív výrobce

Nikon KeyMission 360

Článek

S novým modelem KeyMission 360 se Nikon pouští do segmentu akčních videokamer, kde doposud neohroženě vládla americká společnost GoPro. Té bude japonský výrobce konkurovat hned dvěma objektivy.

Jak už samotný název napovídá, KeyMission 360 dokáže natáčet 360° videa. S novinkou je tak možné pořizovat videa určená pro systémy virtuální reality. Když si je pak budete ve speciální helmě přehrávat, budete mít pocit, jako byste se skutečně na dané místo vrátili.

Foto: archív výrobce

Nikon KeyMission 360

360° videa je navíc možné přehrávat pomocí speciálních přehrávačů a on-line služeb i na klasických počítačích. Děj se na takových videích neodehrává pouze z jednoho úhlu, ale úhel pohledu může uživatel libovolně měnit pohybem myši.

Výrobce si dal poměrně dost záležet i na odolnosti. Třistašedesátka by tak měla přežít bez větší újmy pády z výšky až dva metry a zároveň se s ní mohou lidé také potápět až do hloubky 30 metrů.

Na informace o dostupnosti a ceně pro tuzemský trh si však budeme muset ještě počkat.

Akční kamera KeyMission 360 není jedinou novinkou, která byla na stánku společnosti Nikon k vidění. Japonský výrobce se zde pochlubil také špičkovou digitální zrcadlovkou nazývanou D5. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nikon D5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám