Hlavní obsah

Lenovo pohltí serverovou divizi IBM, regulátoři dali podnikům požehnání

Novinky, mif

Čínské společnosti Lenovo již nic nebrání v převzetí divize levných počítačových serverů od americké firmy IBM. Americké regulační úřady daly mezinárodní akvizici po několika měsících zkoumání zelenou. Uvedla to agentura DPA.

Foto: China Daily, Reuters

Ilustrační foto

Článek

O dohodě oba podniky informovaly už letos v lednu. Lenovo za divizi levných serverů zaplatí 2,3 miliardy dolarů, přičemž část transakce bude hrazena v akciích čínského Lenova. [celá zpráva]

Dohoda mezi IBM a Lenovem není nijak překvapivá. Obě firmy začaly spolupracovat už v roce 2005, kdy Lenovo odkoupilo od IBM divizi osobních počítačů.

Lenovo od IBM získá řešení System x, BladeCenter a Flex System servery, síťové prvky, servery NeXtScale, iDataPlex a příslušný software a servisní služby. Transakce se dotkne samozřejmě i zaměstnanců společnosti IBM. Na 7500 lidí obdrží nabídky na zaměstnání v Lenovu.

IBM si ponechá System z, Power Systems, Storage Systems, Flex servery na bázi Power a řešení PureApplication a PureData. Dále se hodlá soustředit na rozvoj softwarového portfolia a globálního cloud computingu (tzn. data mají uživatelé uložena na serveru a je možné k nim přistupovat odkudkoliv).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám