Hlavní obsah

Nové televizory se srolují snadno jako papír

Novinky, zgl

Společnost LG představila v polovině července novou technologii flexibilních displejů, která bude využita u nových televizorů. Jak funguje v praxi, ukazuje tento týden zveřejněné video. Na něm se funkční televizor sroluje do ruličky stejně jednoduše jako list papíru.

BEZ KOMENTÁŘE: Flexibilní televizor od LGVideo: LG

 
Článek

Prototyp flexibilního displeje má úhlopříčku 18 palců (45,7 cm) a rozlišení 1200 x 810 obrazových bodů, což na dnešní dobu není příliš mnoho. Výrobce nyní však již připustil, že pracuje na větších obrazovkách s jemnějším rozlišením.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

0smnáctipalcový pružný displej se může srolovat do tenkého válce o průměru šest centimetrů.

Společnost LG, stejně jako někteří další výrobci, vidí ve flexibilních displejích budoucnost. Zkraje roku v Česku začala prodávat první prohnutý televizor LG Curved OLED 55EA980V. Ten se pochlubí úhlopříčkou 140 centimetrů a rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů.

Foto: LG

Nové televizory od LG s prohnutými displeji

Díky tvaru obrazovky má divák u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Prohnuté televizory od Samsungu

Na prohnutých televizorech pracuje v současnosti také společnost Samsung. Novinka z produkce jihokorejského elektronického giganta má stejné rozlišení a úhlopříčku jako model od LG.

Reklama

Související témata:

Související články

Co umí moderní televizory

Televizory jsou rok od roku chytřejší. Není ale všechno zlato, co se třpytí. Poradíme, jak nenaletět na triky obchodníků a na co si dát při výběru pozor.

LG poodhalilo budoucnost televizorů

Jihokorejský výrobce obrazovek LG Display tento týden představil dvě novinky. Jednou z nich je osmnáctipalcový (45,7cm) pružný displej, který se může srolovat...

Výběr článků

Načítám