Hlavní obsah

Z tvorby počítačových her lze v Polsku získat titul na VŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Fanoušci počítačových her mohou díky své zábavě získat titul. Lidé, kteří svoji budoucnost vidí v tvorbě her, budou v Polsku tento obor moci studovat. První studenti se na tento meziuniverzitní program, který připravují vysoké školy ve Slezsku, budou moci zapsat už na příští akademický rok. Firmy zabývající se tímto odvětvím vznik nového oboru uvítaly.

Foto: Profimedia.cz

Z tvorby počítačových her bude možné v Polsku promovat.

Článek

"V Polsku se prodává se stále více počítačových her, stále více jich vzniká. Výrobci je prodávají v milionóvých nákladech, jejich hry se prodávají na celém světě," řekl polské agentuře PAP Tomasz Majka, ředitel firmy Nicolas Games.

Studenti budou navštěvovat celkem čtyři vysoké školy různého zaměření. Na Slezské univerzitě v Katovicích se budou například zdokonalovat po jazykové stránce, na Ekonomické akademii absolvují předměty z oblasti marketingu počítačových her, na Slezskou polytechniku budou chodit na programování a na akademii výtvarných umění budou pronikat do tajů grafiky.

Zatím není jasné, kolik studentů bude moci na obor tvorba počítačových her chodit. Vysoké školy, které ho připravují, ale předpokládají, že o něj bude velký zájem. Chtějí se ucházet o různé granty, aby jednotlivé předměty mohli přednášet nejlepší odborníci z oboru počítačových her. Zakladatelé nového oboru plánují, že budou úzce spolupracovat z firmami z tohoto odvětví.

"Na potřeby trhu mohla zareagovat jedině skupina vysokých škol. Stalo se něco, na co čekala snad celá naše branže," chválí si plán slezských vysokých škol Tomasz Majka. Dodal, že stejné nebo podobné obory mohou studenti navštěvovat v Japonsku nebo západních zemích, v regionu střední Evropy ale tato nabídka doposud chyběla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám