Hlavní obsah

Tablet PlayBook se začne v USA prodávat začátkem příštího roku

New York

Společnost Research in Motion, výrobce mobilů BlackBerry, chce začít v USA prodávat svůj chystaný počítačový tablet PlayBook na začátku příštího roku. Na dalších trzích bude přístroj dostupný později, uvedla firma. Podnik sází na menší a lehčí zařízení než iPad, který uvedl rival Apple na trh letos v dubnu.

Článek

PlayBook bude mít úhlopříčku 17,8 centimetru, proti iPadu zhruba poloviční. Na rozdíl od iPadu bude mít dvě kamery, jednu z čelní a druhou ze zadní strany. [celá zpráva]

Přístroj bude schopen díky krátkému bezdrátovému spojení fungovat jako druhý a větší displej pro mobily BlackBerry. Pokud se spojení přeruší, například když by se uživatel s mobilem v ruce vzdálil, žádná citlivá data jako firemní e-maily v tabletu nezůstanou. Vedle spojení Wi-Fi bude mít přístroj přístup i na web přes mobilního operátora.

Tablet bude moci pracovat i jako samostatný přístroj. Podle manažerů RIM má PlayBook zajistit plné internetové funkce včetně zobrazování videa a interaktivního materiálu ve formátu Flash od společnosti Adobe Systems. Znamená to, že zařízení bude méně závislé na dodatečných aplikacích.

Pro sledování videa na YouTube tak nebude muset uživatel stahovat patřičnou aplikaci. Generální ředitel konkurenčního Applu Steve Jobs stále odmítá vpustit Flash do jakékoli mobilní techniky od Apple; podle Jobse má tento software příliš mnoho skrytých chyb a spotřebovává příliš energie bateriím.

Analytici se shodují, že těsná vazba RIM na podnikové klienty může firmě zajistit pozici na trhu s tablety, přestože si na něm firma Apple zajistila v předstihu solidní pozici, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám