Hlavní obsah

Obrázky.cz jsou chytřejší, vyhledávají informace v encyklopedii Wikipedia

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Služba pro vyhledávání v obrazových materiálech Obrázky.cz, kterou provozuje česká portálová jednička Seznam.cz, je nyní ještě chytřejší. Vyhledávaný obrázek totiž služba dokáže propojit s encyklopedickou informací. Nově je také možné některé obrázky zakoupit.

Foto: mif, Novinky

Obrázky.cz

Článek

Díky propojení Obrázků.cz s texty z Wikipedie je možné kromě obrazového materiálu nalézt jednoduše také důležité informace o hledaném objektu. Tuto funkci ocení především lidé, kteří využívají službu pro studijní účely.

Foto: mif, Novinky

Obrázky.cz zobrazují texty z Wikipedie.

Nově začal Seznam.cz spolupracovat také s českou společností Pixmac, která je aktuálně nejdostupnějším dodavatelem obrazového materiálu na českém trhu.

Díky tomu přinášejí Obrázky.cz zcela nové možnosti. Nabízejí bez nutnosti registrace koupi obrázku, fotografie, či vektorové grafiky legálně s copyrightem. A to za ceny, které patří k nejnižším na tuzemském trhu.

Nejhledanější obrázky na titulní straně

Obrázky.cz nabízejí také další zajímavé vylepšení. Například na titulní stránce jsou nově vidět nejhledanější obrázky. Nově jsou také nabízeny zajímavé tipy pro hledání, jako mapy, kreslené materiály, nebo zvířata.

Foto: mif, Novinky

Nejpopulárnější dotazy a tipy pro hledání

Ve výsledku hledání služba dovoluje filtrovat obrázky – například podle podle velikosti, orientace (na výšku), barvy (černobílé) nebo dokonce vybírat i animace.

„Vyhledávání v obrázcích tvoří významnou část dotazů ve fulltextu Seznamu a tak věříme, že i nová verze Obrázky.cz bude pro naše uživatele hodně užitečná a práce s ní je bude bavit,“ řekl Jaroslav Souček, produktový manažer Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám