Hlavní obsah

Apple si dává na čas, o prodeji iPadu v Česku zatím mlčí

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco
Aktualizováno

Počítačový tablet iPad mohou Američané kupovat již od 3. dubna. Po dlouhém čekání firma nakonec minulý týden potvrdila, že se novinka ve vybraných státech mimo USA začne prodávat 28. května. Ani zmínka však nepadla o České republice, a tak není stále jasné, kdy přesně bude populární počítačový tablet v tuzemsku oficiálně dostupný.

Článek

Na konci května se iPady objeví v obchodech v Německu, Španělsku, Švýcarsku, Kanadě, Itálii, Francii, Velké Británii, Austrálii a Japonsku. Protože Apple očekává obdobný zájem jako v USA, přijímá od nedočkavých zákazníků od pondělí závazné předobjednávky.

Firma také prozradila, že od července se populární počítačový tablet s logem nakousnutého jablka začne prodávat v Belgii, Nizozemsku, Irsku, Lucembursku, Rakousku, Singapuru, Hongkongu a na Novém Zélandu.

V Česku se již prodává americká verze iPadu

A kdy se dočkají čeští a slovenští zákazníci? To je stále ve hvězdách, protože Apple zatím datum oficiálního zahájení prodeje stále nepotvrdil.

I tak je ale možné iPad v Česku sehnat. Některé internetové obchody totiž kvůli zvýšené poptávce začaly dovážet přístroje z USA. Nejlevnější verzi s 16GB pamětí je možné zakoupit za cenu okolo 15 tisíc korun.

Apple prodal už milión tabletů

Původně měl být prodej iPadů mimo USA zahájen již v dubnu. Kvůli rekordní poptávce byl ale nakonec vývoz tabletu do dalších států odložen.

Jen za prvních 28 dní se firmě podařilo prodat milión přístrojů. „Milión iPhonů jsme prodali za 74 dní. U iPadů nám ale k dosažení tohoto milníku stačila jen polovina dní,“ uvedl generální ředitel Applu Steve Jobs.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ředitel Applu Steve Jobs předvádí iPad

O tablet s logem nakousnutého jablka je zájem především díky jeho atraktivnímu vzhledu a všestranné využitelnosti. Přístroj je velice rychlý a snadno ovladatelný přes prostornou obrazovku s vysokým rozlišením.

K internetu se připojíte prostřednictvím bezdrátových WiFi sítí. U vyššího modelu, který se však zatím neprodává ani v Americe, si webové stránky můžete prohlížet kdekoliv na cestách díky mobilnímu internetu 3G. Na baterii vydrží iPad pracovat nepřetržitě deset hodin.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám