Hlavní obsah

On-line hry: Švédi vezou z Dánska zlato i stříbro, Češi mají bronz

Novinky, Jakub Trulík

O víkendu 1. a 2. května se v hlavním městě Dánska Kodani odehrál jeden z nejprestižnějších Call of Duty 4 turnajů letošní sezóny. Na SteelSeries eSport Challenge se představila kompletní evropská špička včetně česko-nizozemských Power Gaming a českých eSuba.

Článek

Švédi opět potvrdili svou momentální fantastickou formu

Kromě našich dvou vyslanců se do bojů o 10 000 € zapojili také současní vládci fnatic ze Švédska, jejich krajané H2k, britští Dignitas s Reason Gaming, němečtí mTw či domácí Infused a Roskilde Ravens. Dánové měli v bojích dokonce hned čtyři kluby, ovšem ani jednomu z nich se vůbec nedařilo. Většina vypadla hned v základních skupinách a zbylé Infused hladce vyřadili v 1. kole play-off právě naši Power Gaming.

Ti do Kodaně odcestovali ve své nové sestavě, v níž kromě paradoxe, Luboshmira a Mazariniho nalezneme i nizozemské posily Frostera s toxjeem a šlapalo jim to dlouho skvěle, stejně tak i eSubě. Ta se sice loučila po prvním kole, které znamenalo dělenou 5. až 8. příčku, ale velmi zdatně v něm potrápila budoucí vítěze celé akce - fnatic. Sestava luckeR, meny, MISAK, skywalker, hectic totiž nebyla daleko od překvapení, když se Švédy hrála vyrovnaně.

Bohužel zcela stejným výsledkem, ovšem s o něco většími rozdíly v jednotlivých mapách, skončili Power rovněž na Švédech, tentokrát ale H2k, zatímco fnatic výrazně přejeli Reason. Jak již poslední dobou často vídáme v Counter-Strike 1.6 soutěžích i zde se odehrálo čistě severské finále. Ještě předtím ale proti sobě stanuly klany bojující o bronz.

Mezi Power Gaming a Reason Gaming se strhla velmi vyrovnaná přestřelka, jejíž první dvě mapy musely být dokonce prodlouženy, než se našel jejich vítěz, a protože na každé bodoval jiný tým, šlo se do třetího zápasu. Zde již měli výrazně navrch naši borci, když britského soupeře smetli vysoko 13:4 a na konto si připsali 625 €. Částku 2500 € brali fnatic, kteří také triumfovali výsledkem 2:1 nad druhými H2k s 1250 €.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět se blíží herní olympiáda

Je tomu zhruba půl roku, co skončilo World Cyber Games 2009, na jehož vyvrcholení v čínském Chengdu jsme měli dva zástupce a již nyní pomalu začínají startovat...

Výběr článků

Načítám