Hlavní obsah

T-Mobile koupil maloobchodní část Českých Radiokomunikací

Největší tuzemský mobilní operátor T-Mobile koupil část Českých Radiokomunikací, která poskytuje maloobchodní telekomunikační služby koncovým zákazníkům. Internetové a hlasové služby Radiokomunikací využívá přes 170 000 zákazníků. Uvedli to zástupci firem na tiskové konferenci. Cenu neoznámili.

Článek

T-Mobile díky převzetí maloobchodní části ČRa bude moci nabídnout fixní telekomunikační služby, které firmě dosud přeprodávali jiní operátoři, a zároveň se stane jedničkou mezi alternativními operátory nabízejícími internetové připojení ADSL.

České Radiokomunikace se zaměří na své klíčové oblasti podnikání, tedy vysílací služby a telekomunikační služby pro firemní zákazníky. "Porovnali jsme nabídku našich služeb s nabídkami konkurentů a zvážili naši schopnost efektivně se odlišit na trhu," uvedla generální ředitelka Českých Radiokomunikací Jane Hannahová.

Součástí transakce bude prodej aktiv v segmentech malých a středních firem, živnostníků a rezidenčních zákazníků, i převzetí části zaměstnanců Českých Radiokomunikací. Společnosti rovněž podepsaly smlouvy o spolupráci na poskytování služeb po přechodnou dobu. Dohodu ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám