Hlavní obsah

Na záchodě surfují po internetu až tři čtvrtiny Britů

Londýn

Posílají smsky, blogují, píší příspěvky na sociálních sítích a jinak surfují na internetu při vykonávání velké potřeby. Takoví jsou Britové. Tedy tři čtvrtiny z těch, kteří používají internet, si vezmou notebook na klín při sezení na záchodové míse a vesele komunikují s nic netušícím světem.

Foto: Profimedia.cz

Lidé na záchodě brouzdají po internetu, posílají SMS zprávy i telefonují.

Článek

Zatímco užívání internetu na toaletní míse patří k těm ještě stravitelnějším libůstkám, šest procent obyvatel Velké Británie na záchodě dokonce konzumuje jídlo či pije. A při dlouhém sezení na míse sice mnozí pociťují mravenčení v nohách, ale jen 35 procent z nich ví, že vysedáváním na míse u sebe zvyšují šanci, že se jim vytvoří v konečníku hemoroidy.

Třetina Britů pak ráda na záchodě také smskuje a stejný počet lidí dokonce telefonuje. Průzkum provedla mezi dvěma tisícovkami Britů společnost Yakult v rámci „Týdne trávení“, který má zvýšit povědomí o potížích trávicího traktu.

Problémem starších generací bývaly časopisy, noviny a křížovky, to vše si lidé na toaletu při vyprazdňování střev brali. Lékařům však radost takové chování nečiní, dlouhé sezení na míse totiž není zdravé, a jak už bylo řečeno, zvyšuje riziko vzniku hemoroidů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám