Hlavní obsah

On-line hry: Československý tým přivezl z Belgie bronzovou medaili

Novinky, Jakub Trulík

Týden utekl jako voda, což znamená, že je na řadě další díl článku ze světa on-line her. Stejně jako několik předešlých i tento přináší z letního rušného období zejména přestupy mezi jednotlivými kluby a drobné či větší dolaďování sestav. Vedle toho se v Belgii odehrál Counter-Strike: Source síťový turnaj, na níž byl přítomen i náš tým Shockwave, který vybojoval bronz.

Článek

Novinky z domova

  • Není tomu tak dlouho, co jsme vás informovali o znovuzrození českého klubu frozenRiders, jemuž měly ke ztracené slávě dopomoct dvě Counter-Strike 1.6 sekce. Nad angažováním ne zrovna dobře proslulé české i zcela neznámé španělské ovšem téměř každý kroutil hlavou, což se nakonec ukázalo opodstatněné. Obě jsou už pryč a tag fR budou od nynějšká hájit mnohem zkušenější střelci virteN, interp, tronic, yoak a zERG, tedy jména o poznání spolehlivější.
  • K trochu kontroverznímu angažmá se uchýlil i konkurenční celek BW Gaming, když se na spolupráci domluvil s neznámou Counter-Strike: Source partičkou Ak, espajr, LANGI, Monty a vanto, již navíc označil za špičku naší scény. Reputaci si ale napravil příchodem bývalého FIFA reprezentanta Damiianooa, jenž sice přesedlal na trochu odlišný Pro Evolution Soccer, ale okamžitě se opět prosadil do českého výběru.
  • Domácí TrackMania Nations Forever komunita hlásí po kratší odmlce dva přestupy, a to rovnou celých stájí. Úspěšní New Found Glory nalezli domov u sdružení eEriness, zatímco jejich oponenti z Miracle Group svá kola zaparkovali u dosud neprobádaných Foxi Club. Soupisky obou týmů tvoří především čeští piloti s jednou slovenskou posilou na každé straně, u eEriness navíc jezdí Chorvat ibro, u Foxi Club pro změnu Litevec Cyk.
  • Historicky první Team Fortress 2 offline turnaj Málkov 2009, o němž jsme psali minule, začíná trochu míchat kartami v předních tuzemských klanech. Dlouhodobá jednička naší scény a vicemistr z Málkova, klub SnoopY, se rozešel se scoutem equierim, aby na jeho místo přivedl mouseRa ze zlatých Cavaliers RED. K obměně jednoho článku došlo i u crew.sk, ti přivedli eaSyho na volný flek demomana. Naopak inteRaction vzali pod svá křídla hned celé Sunny Days, jimž patří 10. místo 2fort žebříčku.

Novinky ze světa

  • S velkými ambicemi vyrukoval TrackMania Nations Forever kádr britské organizace Four Kings, když představil své nové složení. Původní tři domácí borce Nemesise, DarkYho a StevieMa doplnila slibná zahraniční čtveřice, kterou tvoří Chorvat Tamarillo, Němec Scream a izraelské duo Dest - stingeR. Nejbližší zastávkou jejich formulek bude francouzská akce Asp Full Tech Tournament II., poté se již budou naplno věnovat online soutěžím, v nichž by se chtěli postupně probojovat mezi čtyři nejlepší stáje.
  • Jedním z posledních Counter-Strike: Source celků prestižní německé soutěže EPS s nezveřejněnou sestavou pro nadcházející ročník byli hoorai. Ovšem i složení posledního vicemistra je již známo a rozhodně není zklamáním. Vedle osvědčené trojice sYrox, rak, xiu se pod barvami hoorai představí také legendy v podobě Heada a disruptora. Právě tito dva borci stáli v minulosti za úspěchy takových velikánu jako Alternate či mTw.
  • Naopak britší YoYotech v další sezóně Team Fortress 2 rozhodně nikoho nepotěší, protože se jí možná ani nezúčastní. Během týdne dalo vedení organizace vědět, že od ní odchází špičkový TF2 tým, jenž bude dále působit pod názvem Vale. Podnět k tomuto kroku dali samotní hráči, kteří nebyli spokojeni s plněním stanovených podmínek ze strany manažerů. O nedávné vítěze UKeSA se tedy v blízké době strhne určitě pořádný boj.
  • Stejně jako hoorai i Team Bavarian Heaven, kolegové z Counter-Strike 1.6 EPS, vsadili při vytváření sestavy především na zkušenosti a osvědčená jména, ale zároveň dají možnost vycházejícím hvězdám. V novém ročníku je tak bude zastupovat zkušený CHEF-KOCH, bara či beist, ale i talenti threeman s eddym z You Dont Know Me, jednoznačně největšího překvapení uplynulé ligy. Zajímavostí je, že z předešlé pětice bude v TBH figurovat dále pouze bara, jemuž se ovšem v posledních zápasech příliš nedařilo.

Česko-slovenský mix poměřil na belgickém turnaji síly s evropskou špičkou

V belgických Antverpách využili tamní organizátoři období letních prázdnin k uspořádání Counter-Strike: Source akce Outpost on Fire 3 o 4 000 euro v hotovosti. Offline turnaj pořádaný ve dnech 20. až 22. července přilákal nakonec celou řadu špičkových týmů ze všech koutů Evropy. Soutěžit přijeli například nizozemští Four Kings, YoYotech, Naturals, britští Sway, francouzští RedLine, Ruthless, dánští fnatic, Ministry of Defence, řada domácích celků nebo zejména naši Shockwave.

Bohužel právě našemu jedinému zástupci na této prestižní soutěži se na poslední chvíli pořádně zkomplikoval odjezd, když Ice odešel z kádru a tv1mu výlet do Belgie překazily nečekané pracovní povinnosti. Na jejich místa ale nakonec zaskočili neméně dobří GuardiaN s .PhP z Reason Gaming, čímž společně s WT, STR a sneixem vytvořili velmi silný tým, jehož značnou nevýhodou byla ale nesehranost, která se také později projevila.

Systém turnaje byl zvolen tak, aby si každý z účastníku co nejvíce zahrál. Proto bylo 16 klanů rozděleno do čtyř skupin po čtyřech, z nichž nakonec každý postupoval do play-off, v němž následně měl i možnost jedné opravy v nižší části pavouku. Už od samotného počátku se ale všichni snažili si vybojovat co nejlepší pozici do dalších bojů. Ve skupinách nezaváhal ani jeden z favoritů, svými výkony šokovali akorát fnatic, když nestačili na MoD ani italské ox-gaming.

V podobném duchu se nesly i vyřazovací boje, v nichž se i nadále mizerně dařilo domácím celkům, z nichž nejdále došli rodcad. Ti se museli stejně jako rozhořčení fnatic spokojit s příčkou osmou. Zdaleka lépe se dařilo nizozemským Naturals s britskými Sway, kteří se spolu podělili o místo páté, respektive šesté, čímž se stali milými překvapeními OoF3. Ovšem největší parádou bylo vystoupení dánských MoD, jejichž famózní jízdu zastavili až naši vyslanci těsně pod bednou.

Poté se ale už u našeho česko-slovenského mixu projevila silná nesouhra. Nejprve v semifinále horní části nestačil na 4Kings, následně stejným výsledkem skončilo jejich snažení i proti RedLine ve finále nižší části. Právě Francouzi a Nizozemci proti sobě stanuli v rozhodujícím klání, jehož výsledek byl znám až pomocí prodloužení. Úspěšnější byli Four Kings, kteří si tak na své konto připsali částku 2 250 euro, RedLine berou 1 000, Shockwave 500 a Ministry of Defence 250 euro.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Češi obhajují zlato z ENC

Ani další týden ve světě profesionálního hraní nepřinesl zrovna dvakrát moc novinek. Měnily pouze menší a především notoricky nestabilní týmy. Hlavní pozornost...

Výběr článků

Načítám