Hlavní obsah

Internetové stránky o Jacksonovi se v aukcích na webu prodávají za milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angelos

Na internetovém portálu eBay se nabízí několik internetových domén s Jacksonovým jménem za miliónové sumy. Raketově také po zprávě o Jacksonově smrti stoupla poptávka po ještě nerozbalených deskách a cena jednoho z vinylových alb Thriller za hodinu a půl od umístění na eBay vystoupala na 1200 dolarů, tedy přibližně 22 500 korun.

Foto: Novinky

Za doménu InMemoryOfTheKing.com chce prodávající v internetové aukci v přepočtu 187 miliónů korun.

Článek

Thriller je nejprodávanějším popovým albem všech dob. Údaje o počtu prodaných nosičů se liší, nejčastěji se však uvádí, že od roku 1982, kdy se album objevilo na trhu, se prodalo více než 100 miliónů kopií.

Aktuálně je reedice desky k 25. výročí jejího vydání nejprodávanějším albem na serveru Amazon. Druhé místo obsadilo album Off the Wall z roku 1979, následované deskou Bad z roku 1987.

Poslední studiové album, které Jackson vydal v roce 2001 pod názvem Invincible, se umístilo na serveru Amazon na desátém místě. Ostatní nejprodávanější příčky obsadily kompilace jeho sólové tvorby nebo skladeb nahraných s rodinnou kapelou Jackson 5.

Nerozbalených vinylových desek alba Thriller je v aukcích na serveru eBay několik a u všech se cena dramaticky zvyšuje. Za klasickou černou desku i se zpěvákovým podpisem činí zahajovací cena u jedné z aukcí 8999,99 USD (asi 168 500 Kč).

Internetové domény se draží za statisíce

Kromě alb se krátce po Jacksonově smrti objevily různé upomínkové předměty, ale také internetové domény. Například za doménu InMemoryOfTheKing.com chce někdo na portálu eBay zaplatit 9 999 999 dolarů, v přepočtu více než 187 miliónů korun.

V nabídce je i soubor čtyř doménových jmen SingerMichaelJackson.com, MichaelJacksonsSecrets.com, MichaelJacksonsHeart.com a TheJacko.com. Cena za všechny čtyři domény činí 46 750 dolarů (asi 875 000 Kč). Část výtěžku má získat nadace Elevate Hope, která se specializuje na alternativní metody terapie pro zneužívané a zanedbávané děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám