Hlavní obsah

Z Facebooku zmizely milióny fotografií kvůli poruše pevných disků

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší komunitní síť na světě ztratila během uplynulého víkendu 10 až 15 procent fotografií některých uživatelů. Kvůli chybě pevných disků se tak ztratily milióny snímků. Technici společnosti to uvedli na svých stránkách s tím, že se uživatelé nemusí o své fotografie obávat, všechny jsou údajně zálohované a budou obnoveny.

Foto: Novinky

Přesný počet ztracených fotografií prozatím není známý.

Článek

Přesný počet ztracených fotografií prozatím není známý. Podle statistik ale v současné době nahrává na servery facebooku více než 175 tisíc uživatelů přibližně 850 tisíc nových fotografií každý měsíc. Podle odhadů zahraničních společností tak ze serverů musely zmizet milióny fotografií.

„Na internetových stránkách Facebooku se některým uživatelům nezobrazují jejich fotografie vůbec, nebo jsou nahrazeny otazníkem,“ uvedl technik společnosti Facebook Evan Pristley.

Chyba nastala kvůli hromadné poruše pevných disků

Podle něj chyba nastala kvůli hromadné poruše desítek pevných disků, na kterých byly fotografie nahrány. Všechny fotografie má ale společnost pečlivě zálohované a na obnově již technici pracují.

„Všechny ztracené fotografie již nyní obnovujeme ze zálohy. Kvůli velkému množství dat ale může našim technikům celá operace trvat více než tři dny. Prozatím jsme opravili více než třetinu všech fotek,“ dodal Pristley.

Společnost také odmítla spekulace zahraničních redakcí, že k chybě došlo kvůli hromadným celosvětovým haváriím určitých modelů pevných disků Seagate nebo Maxtor s rozhraním SATA, o které jsme vás informovali již dříve.

Bezproblémový chod komunitní sítě Facebook slibují technici počátkem příštího týdne. Nové fotografie je na stránky možné vkládat bez jakéhokoliv omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám